Testbanor

Asfaltbana 1 och 2 

​​​​​​​På Trosta Park finns en av Sveriges modernaste test- och trafikbanor om 25000 kvm asfalterad yta som från kant till kant mäter 675 meter. Yttervarvet är 1,4 km  och kopplar man ihop alla banor till en slinga så är den 2,3 km lång och som bredast 100 meter.
​​​​​​​Här kan ni hyra banorna för egna aktiviteter såsom testkörningar av bilar, däck m.m. eller boka våra utbildningar inom Trafiksäkerhet och Sparsam körning.

Halkbana

För att kunna träna och testa på halt underlag har vi byggt en ny halkbana med en specialbeläggning där vi även sommartid kan erbjuda körning på en simulerad vinterväg. Här kan man köra i låga farter så att föraren verkligen vågar och kan känna funktionen av moderna bilars alla tekniska system samtidigt som det sliter mindre på bil och däck. Det är halt men ändå så mycket friktion att däcken behåller greppet så att bilens alla säkerhetssystem kan jobba. Vill man ha mer friktion kan vi med hjälp av vår bevattningsanläggning vattna en del av den vanliga asfaltbanan så att det motsvarar en regnvåt asfaltsväg.

Manövergård

På vår stora yta bredvid övningsbanorna, som mäter 80 x 80 meter och har 6400 kvm asfaltunderlag, tränar vi lågfartsmanövrering för att bl.a. förhindra parkeringsskador. Området är även lämplig för utomhusmässor och event. Här har flera TV-produktioner spelat in scener med bilar och helikopter, företag har tränat körning med stora fordon såsom tankbil, buss och tränat mobila läkarteam i ambulanser m.m.

offroadbana

Vår offraodbana är konstruerad för 4×4 och SUV bilar, fyrhjulingar eller andra fordon gjorda för terräng. Här kan alla fordon ta sig fram med olika svårighetsgrad. I vår egen SUV utbildning på offroadbanan får ni prova på bilens möjligheter i terräng och avslutningsvis köra en teknikbana där vi demonstrerar de olika systemen som finns i den moderna SUV bilen.
Vi har strålkastarbelysning på övningsbanorna så att vi på ett säkert sätt kan använda dem även kvällstid året om.